Cornelis Riemersma

Cornelis Riemersma die daar vanaf 1910 zijn schilderszaak had. In de loop der jaren kwam daar de verkoop van verf en behang bij.

1910

Jelte Riemersma

Jelte Riemersma kocht het pand in 1940 van zijn oom. Samen met beppe en hun vijf dochters woonden ze boven de winkel en stond beppe af en toe in de winkel terwijl pake huisschilder was

1940

Siemon Alberts

In 1975 kopen Jet Riemersma en schoonzoon Siemon Alberts het bedrijf over van hun ouders. Zij kopen in 1982 pand Noard 59 erbij en richten daar “de Verfwinkel” in

1975

Greet Alberts

Greet Alberts heeft de zaak in januari 2013 officieel over genomen van haar ouders en woont met man en 3 kinderen op het Noard. Heit, Siemon Alberts mag zijn tijd nu zelf gaan indelen. Doet af en toe nog klussen.

2013

by Alberts, het familie bedrijf since 1894 aan het Noard in Workum. Al vele jaren zijn wij met onze woonpassie bezig. Advies op het gebied van Verf, Behang, Advies en Interieur. Wij geven deskundig advies en kunnen voor u een compleet plan maken en uitgevoerd door onze vakmensen. Naast het bezoeken van beurzen reist Greet met grote regelmaat naar Zweden voor mooie Zweedse vintage (meubels).

130 jaar terug in de tijd
Het bedrijf heeft al een behoorlijk lange geschiedenis. In 1940 kocht Jelte Riemersma (Greet haar Pake) het pand Noard 61 van zijn oom Cornelis Riemersma die daar vanaf 1910 zijn schilderszaak had. In de loop der jaren kwam daar de verkoop van verf en behang bij. In 1975 kopen Jet Riemersma en schoonzoon Siemon Alberts het bedrijf over van hun ouders. Zij kopen in 1982 pand Noard 59 erbij en richten daar “de Verfwinkel” in. Later komt de familie Bouwsma erbij. In 2008 wordt deze situatie beëindigd. Vanaf 2004 komt dochter Greet een aantal uurtjes assisteren. Zij brengt daarmee haar kennis binnen op het gebied van Interieur Kleur en Styling. In 2006 besloot zij de opleiding binnenhuisarchitect te volgen onder leiding van Cristy Brandriet. Zij slaagde in 2007 en is haar eigen interieur, kleur en styling bedrijf begonnen naast het werken in “de Verfwinkel”. Inmiddels is het bedrijf by Alberts een feit! Greet Alberts heeft de zaak in januari 2013 officieel over genomen van haar ouders en woont met man en 3 kinderen op het Noard. Heit, Siemon Alberts mag zijn tijd nu zelf gaan indelen. Doet af en toe nog klussen. Omdat we graag de kwaliteit willen waarborgen binnen dit familiebedrijf zijn we op zoek gegaan. Sinds 2017 werken we samen met Ruud Stallman. Ruud is een vakman. Kan zowel monumentaal als in nieuwbouw zijn kunsten tot uiting brengen, Voor de vloeren en raambekleding werken we samen met Woonhuys Dirk. Ook werken we graag samen met aannemers en installateurs in de buurt, Een compleet advies op 1 adres!
Leren

By Alberts is een officieel leerbedrijf. Met regelmaat kom je onze leuke stagiairs tegen in de winkel. Wij vinden het belangrijk om onze kennis door te geven aan de jeugd. Af en toe vraagt het Friesland College mij of ik “op wil treden” als gastdocent. Werkstukken beoordelen op het gebied van interieur maar ook zoals op de foto te zien is praktijkbegeleider zijn bij een opdracht in de Klameare van Workum. Deze hebben de leerlingen voorzien van nieuwe frisse kleuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *